Vereenigde Doopsgezinde Gemeente Haarlem - actueel
contact | links | sitemap | colofon | donaties
Frankestraat 24
2011 HV Haarlem
023 5321883
administratie@vdgh.nl

Achtergrond informatie

Iedere woensdagavond: KoorAmor Haarlem: "Zingen dat het een Lieve Lust is!" 
Wil je 'gewoon' heerlijk zingen: liederen van over de hele wereld? Eenvoudige melodieën die je als vanzelf meezingt? Zoek je een koor waar je niet hoeft te repeteren en uitvoeren? Waar je niet wekelijks naar toe moet maar wel mag? Waar je geen auditie hoeft te doen en waar je welkom bent ook als je denkt niet te kunnen zingen? Grijp dan je kans en kom uitproberen hoe het bij KoorAmorHaarlem voor jou is!
Jan-Hendrik Veenkamp.
Tijd:  kerk open 19.30 uur start 19.45 tot 21.30 uur
Info: 06 30 79 60 57 of E janhendrikveenkamp@gmail.com
Opgave van deelname stel ik op prijs maar je bent ook onaangekondigd welkom!

Meestercellist Gavriel Lipkind is terug in Haarlem op 6 april met een gewaagde, intieme en ontroerende Schubert-reis, samen met bevriende musici: violist Artiom Shishkov, cellisten Dongkyun An en Stefan Hadjiev, en zijn echtgenote, violiste Anna Lipkind.

Met zijn internationale ensemble van top niveau voert hij de volgende werken van Franz Schubert uit: Triosatz D. 471 - Sonate Arpeggione D. 821 - Strijkkwintet D. 956

De altviool partij in dit programma neemt Lipkind zelf voor zijn rekening, op een bijzonder en uniek instrument dat hij de afgelopen jaren zelf heeft ontwikkeld: de 'Violino Basso'. Haarlem heeft de primeur deze Violino Basso te horen; daarna volgt de Tonhalle in Zürich.

Lipkind zal op de cello de Arpeggione Sonate spelen, in de door hem gemaakte fraaie bewerking met strijkkwartet (2 violen en 2 celli) - in plaats van pianobegeleiding.

Gavriel Lipkind: "Ik hou van mijn cello boven alles, maar zodra men de altviool vervangt, vult de Violino Basso het gat tussen viool en cello met een zuivere, transparante, Schubertiaanse klank. Ik kijk er enorm naar uit om dit instrument te laten klinken in de Doopsgezinde Kerk in Haarlem."

Na afloop is er de mogelijkheid een drankje te nuttigen en in contact te komen met de musici.

Programma: Franz Schubert - 'Lipkind plays Schubert on the Violino Basso'

Triosatz D. 471, Sonate Arpeggione D. 821, Strijkkwintet D. 956

Lipkind Ensemble: Artiom Shishkov (viool), Anna Lipkind (viool), Gavriel Lipkind (violino basso & cello), Dongkyun An (cello), Stefan Hadjiev (cello)

Prijzen: €16,- tot €32,- Meer informatie en kaarten: http://www.lipkind.org/haarlem

Programma


Mennoconcert 27 mei: Ryan Hebert, DMA
Associate Professor of Music; Director of Choral Studies and University Organist; The University of Tampa; Department of Music,

 

Programma:
Denis Bedard; Variations on "Old 100th"

Johann Krebs; Trio in C Minor

Timothy Albrecht; Grace Notes

Bryn Calfaria; Wem in Leidenstagen
Go Tell It on the Mountain
Aurelia
Allein Gott in der Höh

Felix Mendelssohn; Allegro con brio, Sonata No. IV