Vereenigde Doopsgezinde Gemeente Haarlem - actueel
contact | links | sitemap | colofon | donaties
Frankestraat 24
2011 HV Haarlem
023 5321883
administratie@vdgh.nl

Spaarnelezing

Dit jaar staat de Spaarnelezing in het teken van Hendrik Lorentz. Deze beroemde Nobelprijswinnaar voor de Natuurkunde was in het begin van de twintigste eeuw een aantal jaar secretaris van de Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. In Teylers Museum had hij een eigen laboratorium, dat later werd ontmanteld. In mei wordt dit Lorentz Lab in Teylers Museum heropend, een goede aanleiding om twee hedendaagse wetenschappers aan het woord te laten.
Prof. Sir Michael Berry FRS, wiskundig natuurkundige verbonden aan de Universiteit van Bristol en in 2015 winnaar van de prestigieuze Lorentz Medaille, zal ingaan op de invloed van Lorentz op het huidige denken in de theoretische fysica.
Prof. dr. Suzanne Hulscher, hoogleraar waterbeheer aan de Universiteit Twente, zal een meer ‘praktische' lezing houden over waterbeheer; Lorentz heeft een belangrijke rol gespeeld bij de waterloopberekeningen van de Afsluitdijk.
De Spaarnelezing vindt plaats op donderdag 11 mei om 15.00 uur in de Doopsgezinde Kerk in Haarlem. Het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden vanaf 11 april: secretaris@khmw.nl
<< terug
Spaarnelezing