Vereenigde Doopsgezinde Gemeente Haarlem - over ons
contact | links | sitemap | colofon | donaties
Frankestraat 24
2011 HV Haarlem
023 5321883
administratie@vdgh.nl

Organisatie

Doopsgezind Haarlem
‘Doopsgezind' dat betekent vooral: omzien naar elkaar èn naar buiten treden. Dat is de leidraad voor ons handelen. We passen de waardevolle elementen uit de traditie aan aan de tijd van nu.
Saamhorigheid en het gezamenlijk ‘Gemeente' zijn vinden we belangrijk. De kerk is een open ontmoetingsplek. Ontmoeting tussen mensen binnen en buiten, tussen leden, vrienden en passanten. Wij staan open voor de ideeën van buiten(diversiteit). Voor onze Gemeente is ‘De Gang' (de expositieruimte) bij uitstek een kans voor een open contact tussen binnen en buiten. Gastvrijheid, zelfbeschikking en engagement staan hoog in het vaandel.
"Dopen wat mondig is, spreken dat bondig is, daden gaan woorden te boven en vrij in het christelijke geloven". Een ‘tegeltjeswijsheid'? Nee, voor ons Doopsgezinden is het meer dan dat. Het is de samenvatting van waar het om gaat. Sleutelwoorden zijn: eigen verantwoordelijkheid, tolerantie en begrip. Cultuur speelt een essentiële rol en verbeelding is daarvan een onderdeel. Door verbeelding kun je hetzelfde anders gaan zien.