Vereenigde Doopsgezinde Gemeente Haarlem - jongeren
contact | links | sitemap | colofon | donaties
Frankestraat 24
2011 HV Haarlem
023 5321883
administratie@vdgh.nl

Verhalenboom (4-12 jaar)

Elke 2e en 4e zondag van de maand, van 10.30 uur tot 11.30 uur.
De ochtenden beginnen in de kerkzaal waar de kinderen het begin van de dienst meemaken. Al snel worden ze naar voren geroepen en mogen de kinderen de kist open maken. In de kist zit een voorwerp wat gerelateerd is aan het thema van de dienst en/of bijeenkomst van de verhalenboom. Met een eigen kaarsje, gaan de kinderen met de kinderleiding naar boven, naar hun eigen ruimte.
We gebruiken bij de activiteiten van de Verhalenboom de Samenleesbijbel. Elk half jaar hebben we een nieuw thema/verhaal. Bijvoorbeeld Ruth of de Bergrede. Elke zondagsactiviteit staat op zichzelf en kunnen kinderen gewoon aanhaken. Maar ook zit er een lijn in het verhaal zodat de kinderen die vaker komen ook het grotere plaatje meekrijgen.
Meer informatie? Mail naar jeugdwerk@vdgh.nl


We lezen dit voorjaar het verhaal van de Bergrede, uit de Samenleesbijbel (vanaf blz 1533). We ontdekten tot nu toe wat geluk eigenlijk is en verschillende gelukssymbolen uit verschillende culturen. We zagen dat er mensen waren in verschillende smaken en merkten dat onze tong heel goed zuur, zoet en zout konden onderscheiden. We maakten zondag 12 februari een collage over het verschil tussen oorlog en vrede. De komende tijd staat er het volgende op het programma:

12 maart - Maak je geen zorgen
26 maart - Balk en splinter
1 & 2 april - Jonge gezinnenweekend @ Dopersduin
Alle (klein)kinderen zijn welkom, alle programma's staan op zichzelf dus iedereen kan zo instappen. Voor de allerkleinsten is er ook Hummeltjesoppas.