Vereenigde Doopsgezinde Gemeente Haarlem - jongeren
contact | links | sitemap | colofon | donaties
Frankestraat 24
2011 HV Haarlem
023 5321883
administratie@vdgh.nl

pelgrimsreis 2018

De pelgrimsreis krijgt steeds meer vorm.
We gaan met bijna 30 mensen richting het prachtige Glasgow, de stad van Adam Smith en Iona. De stad van de Schotse kilt en de doedelzak. We reizen door de stad en door de tijd. We luisteren naar verhalen en de geluiden van de industrie. We reizen door de prachtige Schotse natuur en bezoeken het grootste industriële hoogstandje van het land.

Per trein zullen we afzakken richting Londen en ons laten verrassen door de stad van de grootste voetbalclub van het land, de stad van het textiel en de stad die gold als bakermat van de industriële revolutie: Manchester. We bezoeken daar verschillende hoogtepunten uit de tijd van die revolutie, zoals het ‘national coal mining museum'.

Wederom per trein reizen we door naar onze eindbestemming Londen, waar we zoeken naar wat er over is van industriële revolutie in deze gigantische stad. We treden in de voetsporen van de trekpaarden en lopen langs de eindeloze kanalen. We verdwalen in de prachtige straten en dompelen onszelf onder in de hectiek van deze wereldstad.

En dan. Het is een mooie reis, een intensieve reis, een reis die ons verbindt met verleden en toekomst en met elkaar. Het is een reis die ons hopelijk samenbrengt. Een reis die verbindt, met elkaar en met onszelf, zoals echte pelgrims. Maar we willen meer dan dat. We willen onszelf verbinden met de gemeenschap waar we onderdeel van uitmaken. En daar hebben we hulp bij nodig. Vragen en/of opdrachten die ons kunnen helpen die verbinding te vinden en ons kunnen aanzetten tot inkeer en contemplatie. En jullie kunnen ons daarbij helpen!

Hebben jullie, als onderdeel van onze gemeenschap, dat soort vragen/opdrachten voor ons? We willen ze meenemen in onze koffer. Mail ze naar sneel@vdgh.nl. We willen het samen doen. Dan wordt dit nog onvergetelijker dan het al zal worden.
Kalle Brüsewitz